Hlavní obsah

Výrobce cigaret uspořádal dýchánek pro poslance, kuřáky i nekuřáky

Právo, ada, nig
Praha

Pozvánka pro dvě osoby od výrobce cigaret Philip Morris na úterní večer slibovala ukázku různých druhů tabáku, výrobků kutnohorské továrny i ochutnávku kubánského rumu. Diskrétní pozvánku dostali poslanci.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

V průvodním dopise byli hosté ujištěni, že novináři nebudou mít do prostor Malostranské besedy přístup. Šlo o společenské setkání „u příležitosti zahájení modernizovaného provozu v Kutné Hoře“. Navázalo na slavnost, při které koncem září přestřihl pásku nové výroby prezident Václav Klaus. [celá zpráva]

Stejně tak by ale na pozvánce mohlo být uvedeno, že jde o setkání u příležitosti blížícího se hlasování Sněmovny o vládním návrhu zákona, který má zvýšit spotřební daň z tabákových výrobků.

Podobně americká zbrojní firma Raytheon a velvyslanectví USA ve svém dopise před dvěma lety poslance zvala na setkání, ale nezdůrazňovala, že pozvání má souvislost s budoucím podílem firmy na vybudování radaru v ČR. Tehdy proto velká část pozvaných poslanců pozvání dopředu odmítla. Stejně tak i v úterý se někteří poslanci dušovali, že do Malostranské besedy nepůjdou.

Reklama

Výběr článků

Načítám