Hlavní obsah

U ústeckého soudu další návrhy na neplatnost voleb

– Ústí na Labem
Právo, ape

V pátek přijal Krajský soud v Ústí nad Labem další dva návrhy na neplatnost voleb. První se týká Strupčic na Chomutovsku, kde byl údajně neplatně zvolen kandidát za Sdružení pro rozvoj obce Lukáš Stránský. Druhý návrh se týká Obrnic na Mostecku, kde byly údajně špatně sečteny hlasy. Právu to sdělila mluvčí ústeckého krajského soudu Irena Jeřábková.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Krajský soud v Ústí nad Labem už přijal návrhy na zneplatnění voleb v Kadani na Chomutovsku od Dělnické strany sociální spravedlnosti, v Krupce na Teplicku napadlo volby pět kandidujících stran. Tyto dva návrhy byly u soudu podány ve čtvrtek a týkají se možného nakupování hlasů.

Návrh ze Strupčic u soudu podal Miroslav Rokoš z Alternativy pro naši obec. V odůvodnění návrhu se poukazuje na údajně nesprávné sečtení hlasů pro Alternativu pro naši obec a Sdružení pro rozvoj obce takovým způsobem, který mohl volbu kandidáta Lukáše Stránského ovlivnit.

V Obrnicích má podle Jeřábkové pochybnosti o správném sečtení hlasů sdružení s názvem Vaše vesnice České Zlatníky, Chanov, Obrnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám