Hlavní obsah

Němcová schválila výpověď Dimitrovovi z ministerstva

Právo, Marie Königová
Praha
Aktualizováno

Bývalý poslanec sociální demokracie Kosta Dimitrov dostane výpověď z ministerstva práce a sociálních věcí. Předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová vyhověla žádosti ministra Jaromíra Drábka a dala souhlas s ukončením pracovního poměru exposlance.

Článek

„Neshledala jsem žádné politické tlaky, které by byly motivem pro žádost o svolení s výpovědí bývalého pana poslance,“ sdělila Právu Němcová s tím, že právě v tom spočívá smysl tohoto článku Ústavy.

Dimitrov před svým přechodem z resortu do Sněmovny působil jako vedoucí autodopravy. Po skončení mandátu mu byla nabídnuta funkce poradce ministra, aby se využily jeho zkušenosti nabyté ve Sněmovně, on ale tuto nabídku odmítl. Proto se ministr Drábek (TOP 09) obrátil na Němcovou, aby mu umožnila dát mu výpověď z pracovního poměru.

Kosta Dimitrov byl poslancem od roku 2006 do letošních voleb. Nedlouho před volbami opustil svou ČSSD a přešel na čas k zemanovcům. Nakonec se ke své domovské straně vrátil, v komunálních volbách ovšem kandidoval za Suverenitu Jany Bobošíkové.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám