Hlavní obsah

Lidovci ve Vsetíně potvrdili Čunka kandidátem na starostu

Právo, Jiří Růžička
Vsetín

Jiří Čunek, bývalý starosta Vsetína, bývalý místopředseda vlády a expředseda KDU-ČSL, je jediným kandidátem lidovců na místo starosty ve městě. V úterý večer se na tom shodlo vedení městské organizace lidovců.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jiří Čunek

Článek

Čunek ve Vsetíně kandidoval ze šestého místa na kandidátce KDU-ČSL hluboko za lídrem kandidátky, současnou starostkou Květoslavou Othovou. Volby ho katapultovaly vysoko do čela. Ve Vsetíně dostal úplně nejvíce hlasů ze všech kandidátů všech politických stran - 4422.

Ve městě ho volil každý druhý volič. Přesto ještě v úterý odpoledne zaznívaly ve Vsetíně hlasy, že do čela města nebudou Čunka chtít ani samotní lidovci.

„Shodli jsme se, že Jiří Čunek je naším kandidátem na starostu,“ řekl Právu zdroj z KDU-ČSL ve Vsetíně. Čunek tuto informaci potvrdil. „Současně jsem byl jmenován členem vyjednávacího týmu KDU-ČSL pro jednání o vytvoření koalice ve vedení radnice ve Vsetíně,“ řekl Jiří Čunek.

ODS ve Vsetíně, která ve městě volby vyhrála o 54 hlasů a má stejně jako KDU-ČSL po pěti mandátech, se již vyjádřila, že je pro širší koalici více subjektů. V jednadvacetičlenném zastupitelstvu by široká koalice ODS KDU-ČSL, ČSSD, TOP 09.  Volba pro Město SNK ED Zdravé město Vsetín bez dvou zastupitelů KSČM kopírovala dosavadní stav.

Postoj lidovců a jejich jednoznačnou podporu Jiřího Čunka nechtěla kandidátka na starostu za ODS, nynější místostarostka města Iveta Táborská ve středu dopoledne komentovat.

„Slyším to od vás úplně poprvé. Nebudu se k tomu nyní vyjadřovat. Koncem týdne máme s KDU-ČSL schůzku o povolebním vyjednávání, tam bychom se stanovisko lidovců měli oficiálně dovědět a podle toho budeme potom reagovat,“ řekla Iveta Táborská.

Reklama

Související témata:

Související články

Čunek se vrací na scénu, jen ve Vsetíně

Vítězem obecních voleb ve Vsetíně je ODS, které dalo hlas 18,43 procenta voličů. Druhá je s 18,40 procenta KDU-ČSL. Rozhodlo pouhých 54 hlasů. Ovšem...

Výběr článků

Načítám