Hlavní obsah

VV navzdory Nečasovi podpoří v druhém kole Maštalíře

Právo, Jan Rovenský
Praha
Aktualizováno

Po ostravské ODS se také Věci veřejné (VV) rozhodly v druhém kole senátních voleb v Ostravě podpořit kandidáta ČSSD Antonína Maštalíře místo senátorky Liany Janáčkové. Novinářům to v úterý řekla místopředsedkyně VV Kateřina Klasnová. Podle ní v tomto případě rozhoduje kvalita kandidáta.

Foto: Petr Horník, Právo

Kateřina Klasnová

Článek

VV tak jdou zčásti proti přání premiéra Petra Nečase (ODS), který vyzval koaliční partnery, aby v druhém kole podpořili navzájem své, případně nezávislé kandidáty proti soc. dem.

„V místě, kde do druhého kola nepostoupil žádný kandidát našich koaličních partnerů, jsme se rozhodli jako premiér Nečas dát podporu kandidátům KDU-ČSL. Pouze v Ostravě podporujeme kandidáta ČSSD Antonína Maštalíře. Je to z toho důvodu, že sama ODS v Ostravě podpoří tohoto kandidáta,“ prohlásila Klasnová.

VV jinak většinou podpoří kandidáty ODS a TOP 09, ještě jednu výjimku udělají v případě kandidátky Severočechů Aleny Dernerové.

Na dotaz Práva, proč jdou VV v případě Maštalíře proti přání Nečase, Klasnová odpověděla, že podpora VV kandidátům ODS a TOP 09 v prvním kole byla podmíněna jejich kvalitou.

„To, co říká premiér Nečas, je logické i z toho pohledu, že vláda bude postavena před různé reformní kroky. Na druhou stranu byl podle nás Maštalíř kvalitní senátor, a tedy nerozhoduje to, že to je sociální demokrat,“ dodala Klasnová.

Reklama

Výběr článků

Načítám