Hlavní obsah

Školáci místo vyučování rozdávali letáky VV. Převlečení za zvířata

Právo, Jaroslav Švehla
Česká Lípa

Předvolební letáky Věcí veřejných rozdávali ve středu v České Lípě v době vyučování dva gymnazisti ještě s několika dalšími dětmi oblečeni ve zvířecích převlecích, které patří Domu dětí a mládeže Libertin, což je příspěvková organizace města Česká Lípa.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Gymnazisté se hájí, že to byla akce pořádaná místním Domem dětí a mládeže Libertin, jehož paní ředitelka jim údajně slíbila, že jim zameškané hodiny omluví.

Dlouholetou ředitelkou Libertinu je Jiřina Mimrová, dvojka na kandidátce Věcí veřejných pro komunální volby. „Nebyla to akce Libertinu. Oba kluci byli s Libertinem na letním táboře jako praktikanti, tak si to se mnou jen spojili. Předem jsem jim říkala, že jde o propagaci VV,“ přichází s vlastní verzí Mimrová.

„Omluvenky jsem jim neslibovala. Řekli mi, že jim to omluví rodiče,“ uvádí ředitelka a ujišťuje, že ostatní děti, které si také přišly rozdáváním letáků přivydělat 50 korun na hodinu, přišly až po vyučování. „Je to nešťastné. Mrzí mě, že teď mají kluci problémy,“ dodala Mimrová.

Shodou okolností na agitující dvojici ve městě narazil třídní učitel obou žáků Radomír Tulka. Podle jeho slov zapsal zameškané hodiny jako neomluvené a studenty tak čeká nejspíš důtka. „Chtěli se tzv. ulít ze školy, ale nedomysleli to a nechali se zmanipulovat,“ řekl na obranu obou hochů kantor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám