Hlavní obsah

Nečas ukončil kampaň ODS v hospodě bez bodyguardů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Premiér Petr Nečas se ještě před sněmovními volbami začal profilovat jako lidový politik, který nejeví zájem o výsady nejvyšších státních činitelů. Ve čtvrtek po oficiálním ukončení volební kampaně předvedl, že na něj mohou lidé narazit i v restauraci na pražském Mánesu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šéf ODS Petr Nečas a pražský kandidát na primátora Bohuslav Svoboda si vyhlídli "Osvěžovnu", kam zavítali po skončení volební kampaně.

Článek

Kampaň ODS vyvrcholila na pražském Žofíně, kde kromě ministerského předsedy vystoupila s projevem i šéfka Sněmovny Miroslava Němcová nebo kandidát na primátora Bohuslav Svoboda.

Není zvykem, aby se premiér pohyboval bez bodyguardů, ale po skončení tiskové konference se Nečas vydal občerstvit pouze v doprovodu Svobody. Nezamířili přitom do luxusních restaurací u Vltavy, ale nakonec skončili v „Osvěžovně“ na Mánesu, aniž by se poblíž pohybovala bdělá ochranka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Restaurace lákala na české speciality.

Nečas už v minulosti kritizoval svého předchůdce kvůli dovolené v luxusní vile v Toskánsku pro „nedostatek sociální inteligence“. Nečas také odmítl luxusní premiérské sídlo, a nadále bydlí se svou šestičlennou rodinou v pražském bytě. A když obhajoval krácení porodného, tvrdil, že všechny děti u Nečasů spaly v jedné postýlce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám