Hlavní obsah

Filip podal další trestní oznámení na šéfa NKÚ Dohnala

– Praha
Právo, Naďa Adamičková, Marie Königová

Prezident Nejvyššího kontrolního (NKÚ) úřadu František Dohnal čelí už třetímu trestnímu oznámení. Podal ho šéf kontrolního výboru Sněmovny Vojtěch Filip (KSČM).

Foto: Petr Horník, Právo

Šéf NKÚ František Dohnal

Článek

„Zpracovávat ho budu osobně já. Byly zahájeny úkony,“ potvrdila Právu šéfka státního zastupitelství pro Prahu 7 Jiřina Fronková. To, jakého činu se týká, chce Fronková zveřejnit až v druhé polovině října. Filip jen uvedl, že jde o rozšíření nad rámec toho, co se již šetří.

Dohnal byl za kauzu údajného užívání luxusních bytů za státní peníze obžalován. Podle mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánky Zenklové je v běhu druhé trestní oznámení týkající se Dohnalova odmítnutí vydat poslanecké kontrole dokumenty k hospodaření NKÚ.

Podle průzkumu STEM ze září důvěřuje NKÚ 51 procent lidí, nevěří 49 procent. Úřad se tak dostal na chvost ve srovnání s dalšími kontrolními institucemi. České obchodní inspekci věří 69 procent a ombudsmanovi 78 procent lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Dohnal nehodlá odejít z čela NKÚ

František Dohnal chce zůstat v čele Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) i přes rozhodnutí státního zastupitelství pro Prahu 7, které ho poslalo k soudu. Viní ho...

Výběr článků

Načítám