Hlavní obsah

Podnikatel Janoušek nebude ve Švýcarsku stíhán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podnikatel Roman Janoušek, jehož jméno je nejčastěji skloňováno v souvislosti s úzkými vazbami na pražského primátora Pavla Béma (ODS), nebude ve Švýcarsku stíhán. Prokuratura země helvétského kříže ukončila prošetřování údajného praní špinavých peněz a uvolnila Janouškovi přístup k doposud blokovanému kontu se zhruba 200 milióny korun. Informaci přinesl server Aktuálně.

Článek

Švýcarské úřady měly Janouškovi obstavit účty v roce 2008 poté, co se na dvou kontech, k nimž měl dispoziční právo, odehrály podezřelé převody peněz, které Janoušek odmítl vysvětlit.

Tamní prokuratura proto rozjela vyšetřování, v jehož rámci se dle serveru obrátila na českou stranu s žádostí o právní pomoc. Švýcary údajně zajímalo, zda je Janoušek v České republice stíhán.

Teprve poté začal Janoušek s pomocí švýcarského právníka celou záležitost řešit a kauza skončila nynějším zastavením prošetřování. Důvody svého rozhodnutí švýcarská strana nekomentovala.

S odkazem na důvěryhodný zdroj server také uvedl, že celý případ od počátku bedlivě monitorovaly i zahraniční rozvědky. Janoušek byl prý v minulosti ze spolupráce se zahraniční špionáží podezříván. Faktem zůstává, že podezření se nikdy nepotvrdila.

Janoušek, který si zakládá na své nenápadnosti, s médii programově nekomunikuje. Výjimku neučinil ani v tomto případě.

Reklama

Výběr článků

Načítám