Hlavní obsah

Ve Zlíně rozdávali melouny jako symbol miliónů z radnice

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Doslova na dračku šly ve Zlíně melouny, které zde v rámci své předvolební kampaně rozdávali v pondělí kandidáti do zdejšího zastupitelstva za nestraníky v uskupení M.O.R - za Morální Očistu Radnice. Melounů bylo 755 a měly symbolizovat milióny, které měly stát výstavba a pětiletý provoz Kulturního univerzitního centra ve Zlíně.

Článek

„Naše melouny šly spravedlivě do všech částí Zlína,“ sdělila Eva Štauderová, která vede kandidátku M.O.R. pro volby na zlínský magistrát.

„Melounů bylo 755 a mizely závratnou rychlostí,“ řekla Štauderová. „Z našich ‚melounů‘ měli mít prospěch všichni občané Zlína. K melounům rozdáváme také informační leták, v němž je příkladem vypočteno, co se dalo za částku 755 miliónů pořídit jiného,“ uvedla Štauderová.

Nazlobená primátorka

Primátorka Zlína Irena Ondrová (ODS) se nad akcí pobaveně netvářila. „Vždyť je to nesmysl. Oni lidem lžou. Nemají vlastní volební program, tak vymýšlejí hlouposti,“ uvedla primátorka.

„Náklady na centrum dosáhly 636 miliónů 600 tisíc korun, z toho prostředky mimo rozpočet města Zlína činily 476 miliónů, z vlastního rozpočtu města to bylo 160 miliónů 600 tisíc. To je pouze čtyři procenta všech investičních prostředků během čtyř let,“ vypočítala primátorka.

„Z okolí od rozumných lidí slyšíme naopak obdiv, že se nám za tak málo peněz podařilo pořídit takové dílo včetně zcela výjimečného koncertního sálu,“ sdělila Ondrová.

Reklama

Výběr článků

Načítám