Hlavní obsah

Zbavte se parazitů a mafiánů, vyzývají voliče v klipu Langerová s Vilhelmovou

Novinky, Vladimír Michna

Při nadcházejících komunálních volbách se na radnicích zbavte parazitů a mafiánských kmotrů, vyzývají v novém spotu zpěvačka Aneta Langerová a herečka Tatiana Vilhelmová. Klip je součástí kampaně občanského sdružení Vyměňte politiky.

Článek

„Jedinou šancí parazita je, že si hostitel neuvědomuje jeho existenci nebo že nemá prostředky se ho zbavit. My ty prostředky máme a jsou to volby. Jen je třeba si uvědomit, kdo je a kdo není parazit, zkrátka je potřeba udělat další krok,“ říká na videu Langerová.

Volby do zastupitelstev spojené s volbami třetiny Senátu se konají 15. a 16. října. Sdružení Vyměňte politiky zřejmě zamíchalo kartami už před květnovými volbami do Sněmovny, které znamenaly nemilé překvapení zvláště pro velké strany a z kandidátních listin "vykroužkované" politiky. Tehdy se kampaně zúčastnily také známé osobnosti české kultury.

"Mafie není jen ve filmech, je dost možný, že ovládá i vaši radnici. Chcete to změnit? Tak jděte a volte politiku bez kmotrů, protože radnice, ta je teď ve vašich rukou,“ říká v klipu Tatiana Vilhelmová.

Poslední čtyři roky mi připadaly, že žiju v blázinci.
Marta Kubišová

Návod, jak mají voliči před volbami postupovat, na videu interpretuje populární herec Jan Budař.

V menších obcích se většinou lidé znají, horší je to podle něj ve městech. Vyzývá tedy, aby se lidé podívali na web vymentepolitiky.cz, kam budou tyto informace o kandidátech dávat sami lidé. „Pak už jen vyberete, který z těch lidí by vám vyhovoval, aby pro vás pracoval,“ říká Budař.

Ze starší generace českých umělců v klipu hovoří zpěvačka Marta Kubišová. "Poslední čtyři roky mi připadaly, že žiju v blázinci,“ svěřuje se.

Reklama

Výběr článků

Načítám