Hlavní obsah

ČSSD se dohodla s VV na odhalení anonymních akcionářů

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zástupci soc. dem. v čele s úřadujícím šéfem strany Bohuslavem Sobotkou v úterý večer jednali s Věcmi veřejnými o novele zákona o zadávání veřejných zakázek. Došlo k dohodě, kdy bude do novely zapracováno ustanovení, že anonymní společnosti budou muset zveřejnit akcionáře s podílem vyšším než deset procent, pokud se budou chtít zúčastnit výběrových řízení. ČSSD na oplátku nebude novelu blokovat.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Článek

„My jsme jednali o tom, jak v novele zákona o zadávání veřejných zakázek udržet co nejvíce ustanovení, které zpřísňovaly podmínky pro tzv. anonymní společnosti. Dohodli jsme se na určitém kompromisním znění, které by nově ukládalo všem těmto anonymním společnostem, pokud by se chtěly účastnit výběrových řízení, aby zveřejnily akcionáře s podílem vyšším než deset procent,“ řekl Sobotka po jednání na dotaz Práva.

Novelu má Sněmovna podle lídra ČSSD projednat ve středu, nová úprava do ní bude zapracována. Soc. dem. na základě dohody o změně slíbila, že nebude blokovat zrychlené projednání předlohy.

„Spolu s dalšími některými kompromisními změnami by měla umožnit, aby ČSSD nevetovala projednání zákona o zadávání veřejných zakázek a ten zákon mohl být novelizován do konce týdne,“ sdělil Sobotka.

Jednání se za VV podle něj zúčastnili například šéfka poslanců Kristýna Kočí nebo ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský. Schůzka se konala ve Sněmovně po skončení jednání poslanců.

Reklama

Výběr článků

Načítám