Hlavní obsah

Bárta zakázal vstup na ministerstvo čtyřem lobbistům v čele s Janouškem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr dopravy Vít Bárta zakázal vstup na ministerstvo čtyřem lobbistům, informoval o tom v neděli Týden.cz. Prozatím má zakázán přístup Roman Janoušek, Ivo Rittig, Josef Jindra a Tomáš Hrdlička.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr dopravy Vít Bárta.

Článek

"Jsou to všechno lidé, kteří jsou s otazníky spojeni s dopravní infrastrukturou. A není dobře, aby se tam vyskytovali," uvedl Bárta. Dodal, že je pro něj tento způsob jedinou cestou, jak se vlivu lobbistů bránit.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Tomáš Hrdlička je považován za hybatele pražské politiky.

Rittig a radní za Prahu 10 Hrdlička jsou podle serveru s odkazem na slova bývalého předsedy ODS Mirka Topolánka pražskými šedými eminencemi se silným vlivem na dění. Také Janoušek má blízko k pražskému magistrátu, v minulosti zejména k primátorovi Pavlu Bémovi (ODS).

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie. Ilustrační foto

O Jindrovi bylo v poslední době podle serveru Týden.cz slyšet zejména ve spojení s odvolaným náměstkem ministra obrany Jaroslavem Kopřivou. Spolu údajně domlouvali provizi za stomiliónovou armádní zakázku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám