Hlavní obsah

Sobotka za obhajobou křesla v Senátu zamíří do hospůdek

Právo, sil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Povodně jako prostředek k vlastní předvolební kampani před senátními volbami nechce zneužívat předseda Senátu a kandidát v libereckém obvodu Přemysl Sobotka (ODS). Ten obhajuje svůj mandát už potřetí. Proti němu stojí několik lékařů napříč politickým spektrem i liberecký hejtman Stanislav Eichler (ČSSD). S občany se hodlá setkávat v hospůdkách i chalupách.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS)

Článek

„Přijde mi jako hyenismus zneužívat povodní a utrpení lidí ke své vlastní prezentaci,“ řekl Sobotka, který svou kampaň oficiálně zahájil ve středu.

„Objedeme 43 obcí Liberecka a budeme se setkávat s občany v hospůdkách anebo na chalupách," dodal předseda Senátu.

Ten se také s úsměvem pozastavil nad nebývalým množství lékařů, kteří se letos utkají o post senátora. „Je nás lékařů nyní v Senátu asi osmnáct, kdyby se tam dostali všichni, kteří kandidují, tak bychom si mohli založit malou polikliniku,“ řekl Sobotka.

Ten do senátní kampaně investuje nejen ze svého, ale i ze stranické kasy či příspěvků od příznivců. „Celkem jsem měl vyčleněno 1,2 miliónu korun, ale sto tisíc jsem poslal na pomoc postiženým povodní ze svého, dalších dvě stě tisíc z rozpočtu strany,“ dodal Sobotka.

Reklama

Výběr článků

Načítám