Hlavní obsah

Kamióny nebudou smět na Jižní spojku, pojedou po okruhu

Právo, hyp
Praha

Den po otevření jihozápadní části velkého pražského okruhu, tedy 21. září, nebudou moci vozidla nad 12 tun, tedy především kamióny, vjet na Barrandovský most a přilehlou část Jižní spojky. Řekl to v úterý první náměstek pražského primátora Rudolf Blažek (ODS).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Pokud kolem toho ještě panují nějaké pochybnosti, především ze strany dopravců, tak říkám, že od 21. září nebudou smět vozidla nad 12 tun na vnitřní pražský okruh. Městská policie bude samozřejmě tento zákaz přísně kontrolovat,“ poznamenal Blažek.

Podle plánů budou muset všechny kamióny z teplické D8, mladoboleslavské R10 a hradecké D11, na Spořilově odbočit na D1 a dojet až k Vestci na okruh. Nebudou tak moci směrem k plzeňské D5 pokračovat jako doposud přes Barrandovský most.

Cesta bude třikrát delší, tvrdí dopravci

Zákaz se nelíbí představitelů profesního sdružení autodopravců ČESMAD. „Veškerá doprava ze severu, která doteď jela přímo přes Barrandovský most, bude nyní odkloněna na Spořilově na D1, kde jsou problémy už nyní a po 21. září to tam bude ucpané stále.Cesta bude třikrát delší, náklady budou vyšší na každou cestu o 500 korun. Navíc budou určitě řidiči, kteří si budou chtít zkrátit cestu přes menší vesnice okolo Prahy, takže budou zácpy i tam,“ řekl Právu mluvčí ČESMAD Martin Felix.

Blažek ale argumentuje tím, že opatření uleví Jižní Spojce o několik tisíc kamiónů denně a že se na ni vrátí i řidiči, kteří z obav před zácpami jezdili raději přilehlými oblastmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám