Hlavní obsah

Nečas: Topolánka navrhneme na šéfa energetiky OECD

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Premiér a šéf ODS Petr Nečas v pondělí pro Právo uvedl, že ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek (ODS) v úterý navrhne bývalého šéfa vlády a ODS Mirka Topolánka na post výkonného ředitele mezinárodní energetické agentury při OECD.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mirek Topolánek (vlevo) a Petr Nečas

Článek

Nečas uvedl, že opakovaně zdůrazňoval, že je standardní, aby stát využíval zkušeností svých bývalých premiérů, pokud odešli z funkce s pozitivním kreditem. Proto by podle něj bylo cenné mít v této významné energetické organizaci svého zástupce.

„Martin Kocourek v úterý uvede na Radě energetických ministrů jméno Mirka Topolánka jako našeho kandidáta na místo výkonného ředitele mezinárodní energetické agentury OECD. Je to vlastně první krok. Míru pravděpodobnosti, že všechna další jednání dopadnou úspěšně, odhadovat nebudu. Naše hlavní agenda v této oblasti se ale bude týkat energetické bezpečnosti,“ napsal Nečas pro Právo.

Topolánek o svém zájmu obsadit toto místo mluvil v rozhovoru pro sobotní Právo. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám