Hlavní obsah

Soud s Řápkovou kvůli ZČÚ ve středu nebude

Právo, ČTK, ton

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Přípravné jednání ve sporu chomutovské primátorky Ivany Řápkové (ODS) se Západočeskou univerzitou (ZČU) bylo v úterý napodruhé odvoláno.

Foto: Právo

Kongresu ODS se zúčastnila také chomutovská primátorka Ivana Řápková.

Článek

U Krajského soudu v Plzni se mělo konat ve středu, protože se ale primátorce nepodařilo doručit předvolání, soud se nekoná. Potvrdila to soudkyně Irena Ondruszová, která má případ na starost.

Řápková školu žaluje kvůli výrokům zpochybňujícím její studium.

„Ve věci nařídím nové jednání,“ řekla soudkyně. Termín, kdy by se obě strany měly před soudem pokusit do třetice sejít, zatím neuvedla. Odmítla také upřesnit důvod, proč nebylo předvolání doručeno.

Řápková v úterý na dotaz Práva před novináři prohlásila, že žádné obeslání nedostala. „Soud mě neobeslal, předvolání jsem nedostala. Zmocnila jsem však svého advokáta, aby mě zastupoval. Proč jsem nedostala předvolání, to nevím. Není těžké mě zastihnout,“ uvedla. Od soudu si prý nic neslibuje.

„Přestože to, co se o mně a mém studiu psalo, byla nechutná záležitost, politická objednávka, kdy jsem předem znala data, kdy vyjdou další články, dnes už to jde mimo mě,“ dodala.

Ve volbách do parlamentu navzdory pochybnostem o legitimitě jejího studia na právnické fakultě Západočeské univerzity Řápková uspěla, o pozici chomutovské primátorky už se v blížících se komunálních volbách ucházet nebude. Kandiduje však do zastupitelstva města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám