Hlavní obsah

Brno je zábavnější než Praha, čte ve volebním šotu pes brněnského primátora

– Brno
Novinky, Vladimír Michna

Brněnský primátor Roman Onderka (ČSSD) natočil pro svoji kampaň k nadcházejícím komunálním volbám klip, ve kterém vystupuje spolu se svým psem. Onderka chce primátorskou pozici obhájit.

Článek

Dopomoci mu k tomu má také video, jehož hlavním aktérem je jeho pes Chris. Ten v klipu spolu se svým pánem prochází Brnem a glosuje situaci ve městě.

Komentuje například chlapce hrající hokej na ulici slovy o tom, že brzy budou hrát za brněnskou Kometu, nebo kritizuje cyklistu jedoucího po chodníku s tím, že má k dispozici postavené cyklostezky.

Foto: Novinky

Pes Romana Onderky Chris, který hraje v jeho volebním klipu.

Klip obsahuje také „povinné“ rýpnutí do Prahy, když titulek v novinách, které čte člověk na lavičce, obsahuje sdělení o tom, že v "Brně je větší vzrůšo než v Praze". Soupeření Brna s Prahou je obecně známo a bývá i součástí politické kampaně.

V ČSSD před lety díky zisku funkce primátora získal post místopředsedy. Jako sociální demokrat z jihu Moravy má ve straně vysokou konkurenci, a to v osobách úřadujícího stranického šéfa Bohuslava Sobotky a hejtmana Michala Haška.

Foto: Novinky

Roman Onderka se svým psem Chrisem

Onderkův hlavní konkurent v boji o primátorské křeslo je Robert Kotzian (ODS). Nynější koalice ČSSD, Strany zelených, Brno 2006 a KDU-ČSL podle něj není schopna táhnout za jeden provaz.

Hlavními tématy kampaně v Brně zřejmě bude územní plán, rozvoj města i veřejné zakázky. Do říjnových voleb v Brně kandiduje 17 politických subjektů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám