Hlavní obsah

Kreativita ministrů je nulová, jen škrtají a nedělají reformy, tvrdí Nečas

Kreativita a intelektuální výkon mých ministrů je nulový, ohodnotil premiér Petr Nečas snahu své vlády šetřit. Podle něj členové vlády zatím jen škrtají výdaje a nevymýšlejí reformy.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Petr Nečas s ministrem obrany Alexandrem Vondrou

Článek

"Žádný z ministrů žádnou reformu nepředložil. Zatím jsou předkládány pouze účetní škrty. Tam nemusíte vyvíjet žádnou kreativitu, žádné přemýšlení. To je v podstatě tupá účetní operace. Tam jde pouze o to ustát ty nepříznivé důsledky. Ale kreativita, přemýšlení, intelektuální výkon, ten je zatím nulový," řekl Nečas v Mladé frontě.

Následně doplnil, že skutečné reformy, které vyžadují mimo jiné i kreativitu budou následovat. "Ta vláda má důvěru teprve třetí týden, tohle všechno teprve přijde," uzavřel téma premiér.

Nečas si také rýpl do ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09), o němž prohlásil, že někdy rychleji mluví než myslí. To může být podle premiéra jeden z důvodů, proč si Kalousek rozumí s bývalým šéfem vlády i ODS Mirkem Topolánkem.

Zároveň však odmítl, že by nynější slovní přestřelky, které s Kalouskem vede ohledně povodňové daně, znamenaly jakoukoliv krizi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám