Hlavní obsah

Bárta nechce, aby bourající Renč režíroval spoty o bezpečnosti dopravy

Praha

Ministerstvo dopravy nechce na kampani Nemyslíš-zaplatíš, která má varovat řidiče před možnými následky nehod, dále pokračovat ve spolupráci s režisérem Filipem Renčem. Ten byl nedávno účastníkem nehody, od níž ujel a následně odmítl i zkoušku na alkohol a tvrdil, že neřídil on, ale kolega. Pokud bude Renč označen za viníka nehody, jeho spolupráce s ministerstvem skončí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Filip Renč

Článek

"Pokud správní orgán shledá ve správním řízení pana Renče viníkem nehody, budeme po agentuře požadovat jiného režiséra," sdělil Novinkám mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka s tím, že jde o rozhodnutí ministra dopravy Víta Bárty (VV).

Renč již kvůli nehodě minimálně do konce vyšetřování přišel o řidičský průkaz. [celá zpráva]

Nehoda se stala 17. srpna v den Renčových narozenin na křižovatce ulic Nademlejnská a Poděbradská v Praze. Firemní subaru tehdy zezadu narazilo do volva a řidič následně z místa nehody odjel. Policie našla nabouraný vůz až v nedalekém autoservisu. A u něj byl právě pouze Renč. [celá zpráva]

Podle něj se nehoda stala tak, že řidič volva náhle zabrzdil kvůli jinému autu, jež začalo odbočovat. „Prostě jsme to neubrzdili. Byli jsme moc blízko a skončili jsme v jeho kufru. Je nám to moc líto. Tímto se tomu pánovi omlouváme, ale jsou to jenom plechy. Jsme s ním ve spojení a když bude potřebovat pomoc, třeba finanční, tak se s ním domluvíme,“ prohlásil Renč.

Z místa prý odjeli až poté, co se přesvědčili, že se nikomu nic nestalo. Subaru podle něj začalo hořet, proto zamířili k nejbližšímu servisu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám