Hlavní obsah

Měl jsem dáseň utrženou od zubů, popisoval nehodu na kole Vodrážka

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanec a předseda zahraničního výboru David Vodrážka (ODS), který v úterý havaroval na kole, popisoval Právu okolnosti nehody.

Foto: Petr Horník, Právo

David Vodrážka po nehodě na kole

Článek

Jak k nehodě došlo?

V neděli jsem byl sám na okružní cestě do Lán a zpět do Prahy. Co se ale přesně stalo, nevím, protože jsem se s otřesem mozku probral ve škarpě. Kdybych neměl helmu, tak je po mně. Kdyby tato informace měla přispět k tomu, aby někdo, kdo nenosí helmu, ji začal nosit, tak budu jedině rád. Přesně tam, kde končila helma, mi začíná úraz.

Měl jsem otřes mozku, odřené ruce, ale naštěstí se to obešlo bez zlomenin. Lékaři mi však museli sešít obličej více než padesáti stehy. Museli mi šít i ústa zevnitř, měl jsem dáseň utrženou od zubů. To trvalo nejdéle, a proto jsem tam měl i tolik stehů. V ranách jsem měl spoustu štěrku a kamínků, tedy silniční lišej. Teď navíc beru antibiotika, abych k tomu nedostal zánět.

Pád jste si zapříčinil sám, nebo vás srazilo auto?

Nepamatuji si to. Nedokážu říci, že by mě někdo srazil. Probral jsem se sám v příkopě, ještě jsem na kole dojel domů, osprchoval jsem se, a potom mě kolega odvezl do nemocnice. Ale nepředpokládám, že jsem spadl sám od sebe, protože jezdím poměrně často. Jestli se o mě otřelo auto, jak se mi vyhýbalo, opravdu nevím, to by byla spekulace. Ani nevím, jak jsem tam dlouho ležel, jestli minutu nebo čtvrt hodiny.

Takže říkáte, že je možné, že pád zapříčinil projíždějící vůz, jehož řidič vám však tím pádem neposkytl první pomoc?

Teoreticky, ale nechci navádět k nějaké spekulaci. Těžko říct. Jezdím sám, zaplaťpánbůh, že jsem nejel s rodinou. Vybavuji si zhruba před nehodou, jak jsem jel, a pak jen probrání ve škarpě.

Oznámil jste to policii?

Nehlásil jsem nic, na nic jsem neměl čas.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám