Hlavní obsah

Zbytek prázdnin bude ve znamení uplakaného počasí

Praha

Z úterní dlouhodobé předpovědi počasí na následujících třicet dní vyplývá, že období bude srážkově nadprůměrné. Může za to zejména vlna dešťů, která zasáhla ČR na konci minulého týdne a která se ve čtvrtek vrátí.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Článek

"Pravidlo, že na mokrou zem rádo prší, se tentokrát vyplní," komentovala třicetidenní předpověď meteorologů Dagmar Honsová z Meteopressu.

Období bude podle ní srážkově nadprůměrné, celkový ráz počasí pak bude pak spíš aprílový.

"Jeden dva dny polojasno, pak tři dny víc oblačnosti. Tak to bude až do konce srpna. Několik letních dnů s teplotami až k 30 stupňům si ale ještě užijeme, ale budou i dny s celodenním intervalem 16 - 20 stupňů," uvedla Honsová.

Období 11. - 20. 8. 2010

Převážně oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Jen přechodně polojasno s ojedinělými přeháňkami. Ráno ojediněle mlhy. Ranní teploty 17 až 13 °C, přechodně 13 až 9 °C. Denní teploty 21 až 25 °C, při zmenšené oblačnosti až 30 °C, přechodně 16 až 20 °C.

Období 21. - 31. 8. 2010

V první polovině období převážně oblačno, přechodně až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky. Ojediněle bouřky. Postupně polojasno až oblačno a přeháňky jen ojediněle. Po ránu ojediněle mlhy. Ranní teploty 16 až 11 °C. Denní teploty 22 až 28 °C.

Období 1. - 10. 9. 2010

Polojasno až oblačno, místy dešťové přeháňky, ojediněle bouřky. Po ránu místy mlhy. Ranní teploty 13 až 8 °C. Denní teploty 18 až 26 °C.

Zdroj: Meteopress

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám