Hlavní obsah

Bobošíková se utká se Štětinou o post senátora Prahy 10

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Strana Suverenita postaví 24 kandidátů do říjnových senátních voleb, ve zbývajících třech obvodech podpoří kandidáty jiných uskupení. Bývalá novinářka a europoslankyně Jana Bobošíková se bude ucházet o hlasy voličů na Praze 10.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jana Bobošíková na sjezdu Přátel Miloše Zemana

Článek

Bobošíková se v desátém pražském obvodě utká například s tamním starostou Vladislavem Lipovským (ODS) a Jaromírem Štětinou (TOP 09), který křeslo obhajuje. Volební manažerku Suverenity Janu Volfovou postavila strana do jednoho z nejsledovanějších obvodů - na Kutnohorsko. Budou tam kandidovat třeba manželka bývalého premiéra Mirka Topolánka (ODS), někdejší místopředsedkyně Sněmovny Lucie Talmanová (ODS), exposlankyně Olga Zubová (DSZ) a zřejmě také úřadující předsedkyně KDU-ČSL Michaela Šojdrová.

Předseda Suverenity Petr Hannig bude kandidovat v Mělníku. V Berouně Suverenita postavila předsedu Česko-vietnamské společnosti Marcela Wintra a v Praze 11 předsedu akce D.O.S.T. Ladislava Bátoru. V obvodu Brno-město se o místo v Senátu utká člen ústředního výboru Českého svazu bojovníků za svobodu Jan Kux.

V Karlových Varech bude kandidovat lékařka Věra Procházková, v Plzni lékař František Pillmann, v Českém Krumlově podnikatel Roman Bureš a v Táboře poradkyně Iveta Vilímková. V Liberci postavila Suverenita lékařku Zuzanu Chytrou, v Jičíně předsedu sdružení Klub přátel české písničky Miroslava Vodu, v Pardubicích ředitelku školy Martu Lederovou, v Ústí nad Orlicí předsedu krajské organizace Odborového svazu pracovníků ve zdravotnictví Wesselina Toppische a v Blansku lékaře a učitele Jindřicha Vomelu.

Zemědělský inženýr František Halásek bude kandidovat v Jihlavě, manažer Ivan Čadeni v obvodu Brno-venkov, právník Jan Rytíř v Olomouci, v Bruntálu manažer Alfréd Roik, v Novém Jičíně poradce Antonín Hrabánek, v obvodu Ostrava-město herec Zdeněk Pavlíček, ve Frýdku-Místku učitel Jan Szotkowski a v Hodoníně mikrobioložka Zuzana Matušková.

V Praze bude společným kandidátem Suverenity a Strany práv občanů - zemanovci manažer Tomáš Finger. V Mostě a v Ústí nad Labem podpoří Suverenita kandidáty seskupení Severočeši.cz a v Kroměříži strany Moravané.

Suverenita získala ve sněmovních volbách 3,67 procenta hlasů, tedy víc, než třeba tehdy sněmovní Strana zelených. Suverenita sice do dolní komory nepronikla, díky zisku nad tři procenta, ale má nárok na státní příspěvky na chod strany.

Reklama

Výběr článků

Načítám