Hlavní obsah

Špičky VV kandidují i v komunálních volbách

Praha

Předseda Věcí veřejných (VV) a ministr vnitra Radek John bude v podzimních komunálních volbách kandidovat v Praze 5. Do pražského zastupitelstva bude kandidovat také ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský. Kandidátkou VV na pražskou primátorku je Markéta Reedová. Strana to ve čtvrtek oznámila na tiskové konferenci.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Čelní představitelé VV: Kristýna Kočí, Radek John a Vít Bárta

Článek

V Praze 1 jdou do boje o místa zastupitelek místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová a poslankyně Karolína Peake.

Foto: Michal Doležal , ČTK

Kateřina Klasnová bude obhajovat mandát zastupitelky Prahy 1

John bude kandidovat z druhého místa listiny. Lídrem jeho obvodu se stal Jiří Vejmelka, kterého v on-line hlasování zvolili registrovaní příznivci strany. Jankovský chce na pozici zastupitele hlavního města skloubit místní rozvoj s rozvojem Prahy, uvedla ve čtvrtek Reedová.

Vrcholné představitele dopsali na kandidátky zvolení lídři

Jména Johna, Klasnové nebo Peake se v seznamech pro hlasování "véčkařů" neobjevila. Byli však dopsáni na kandidátky lídry zvolenými v internetovém hlasování, uvedl tajemník VV pro Prahu Pavel Dobeš. Dobeš je jedním z lídrů ve volbách do pražského zastupitelstva. Po bok Reedové se postavil s dalšími pěti kandidáty. V Praze se do zastupitelstva hlavního města bude volit v sedmi obvodech.

Foto: Michal Doležal , ČTK

Volební manažer komunálních voleb strany David Švarc, místopředsedkyně Věcí veřejných Kateřina Klasnová a kandidátka na pražskou primátorku Markéta Reedová

Pokud se Reedová stane primátorkou hlavního města, chce prosazovat koncepční rozvoj metropole, nepodléhat tlaku developerů a prosazovat "zeleň nad betonem". Reedová by také ráda rozvíjela vstřícnou veřejnou správu otevřenou lidem a potírala korupci.

Nejde prý o kumulaci funkcí

Dalším známým jménem je kandidát do zastupitelstva v Plzni a výkonný místopředseda Věcí veřejných Jaroslav Škárka. Ten je podobně jako Klasnová a Peake zároveň poslancem. Strana přesto odmítá, že by její členové kumulovali funkce. "Práce v zastupitelstvu je čestná a bez nároku na finanční odměnu," uvedla Reedová.

Foto: Michal Doležal , ČTK

Markéta Reedová chce být primátorkou Prahy, Josef Zieleniec senátorem.

Do senátních voleb má strana svými kandidáty obsazeno 20 okrsků z celkových 27. Na čtvrteční tiskové konferenci představila dva z nich. V Praze 11 se o místo v horní komoře parlamentu uchází exministr zahraničí Josef Zieleniec. Do Senátu by rád vnesl znalost fungování Evropské unie, kde působil jako poslanec europarlamentu. Starostka moravskoslezského Bílovce Sylva Kováčiková bude kandidovat na Novojičínsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám