Hlavní obsah

V Praze zasedne staronová NERV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obnovená Národní ekonomická rada vlády (NERV) ve čtvrtek zasedne ke svému prvnímu jednání. Ve středu její obnovení schválila koaliční vláda Petra Nečase.

Foto: Milan Malíček, Právo

Eduard Janota

Článek

„Vláda si uvědomuje, že nemá patent na rozum a že potřebuje silnou kvalifikovanou a kompetentní zpětnou vazbu. Chceme být vládou, která naslouchá respektovaným ekonomickým odborníkům,“ uvedl po zasedání premiér Petr Nečas (ODS).

NERV byla ustavena dne 8. ledna 2009 jako odborný poradní a konzultační orgán vlády. Svou činnost ukončila 14. září 2009 předložením závěrečné zprávy.

Obnovená NERV bude mít 15 členů a kromě staronových v ní zasednou i noví členové, např. exministr financí Eduard Janota a Vladimír Bezděk, který vedl poradní expertní skupinu pro důchodovou reformu.

Mezi členy obnovené NERV budou i lidé, kteří zasedali v bývalé radě, jako Vladimír Dlouhý, Pavel Kohout, Michal Mejstřík, Jiří Rusnok, Tomáš Sedláček, Jiří Schwarz, Jiří Weigl, Petr Zahradník a Miroslav Zámečník. Mimo Janotu a Bezděka v radě nově zasednou Pavel Kysilka, Lubomír Lízal, Daniel Münich a Jan Procházka.

Reklama

Výběr článků

Načítám