Hlavní obsah

Vláda slibuje přehled aktuálních znění všech zákonů na webu

Právo, Jan Rovenský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kabinet premiéra Petra Nečase schválil ve středu další elektronizaci veřejné správy, díky níž by občané měli mít zdarma možnost se na internetu seznámit s aktuálním platným zněním určitého zákona, aniž by museli vyhledávat jeho původní text a novely.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Petr Nečas (ODS)

Článek

„Elektronická sbírka znamená, že vždy bude k dispozici aktuální, schválené, konkrétní znění toho či onoho zákona,“ upřesnil Nečas s tím, že systém bude zaručovat stát. Zákon počítá s vytvořením dvou provázaných elektronických systémů – sbírky zákona o mezinárodních smlouvách (i-sbírka) a systému pro tvorbu a projednávání legislativních návrhů (i-legislativa).

„To znamená, že se zavede závazné vyhlašování elektronické podoby sbírky zákonů a mezinárodních smluv, která by měla mít přednostní postavení vedle rovněž závazné listinné sbírky zákonů,“ doplnil premiér s tím, že sbírka zákonů bude do budoucna jednotná.

Vláda dále schválila finance na odstranění škod způsobených letošními povodněmi na Moravě a ve Slezsku. „Bylo schváleno čerpání ve výši dluhopisového programu za tři miliardy korun, který byl již schválen, a dalších 330 miliónů, které byly převedeny z minulého roku,“ řekl premiér. Kraje na sanace původně požadovaly více než pět miliard korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám