Hlavní obsah

Mlynář přestoupil ze státní správy do Kellnerovy PPF

• Aktualizováno
Novinky, jas

Někdejší ministr informatiky a bývalý poradce expremiéra Jana Fischera Vladimír Mlynář se stal členem nejvyššího vedení společnosti PPF. Ve firmě má na starosti spolupráci s veřejným sektorem. O Mlynářově angažování v pondělí informoval mluvčí skupiny PPF Alexej Bechtin.

Foto: René Volfík, ČTK

Vladimír Mlynář

Článek

Mlynář nastoupil na nově vytvořenou pozici. Ve společnosti bude mít na starosti strategii komunikaci PPF se státními institucemi včetně samosprávy.

Mlynář ve vysílání České televize uvedl, že šéf PPF Petr Kellner se rozhodl "využít jeho zkušeností z politiky a státní správy".

Jiří Šmejc, akcionář skupiny PPF, k nové akvizici uvedl: „Vladimír Mlynář bude pro PPF přínosem. Jeho analytické a komunikační schopnosti a znalost veřejné správy i vládní administrativy pomohou skupině přesněji a aktivněji formulovat nové aktivity směrem k veřejnému sektoru a ke společnosti.“

Z novináře politikem

Mlynář byl až do letošního června šéfem poradců tehdejšího předsedy vlády Jana Fischera. Předtím působil jako poradce telekomunikační společnosti Telefónica O2 a v letech 2002 až 2005 byl ministrem informatiky a opakovaně poslancem.

V 90. letech minulého století působil Mlynář jako šéfredaktor týdeníku Respekt, pracoval také jako moderátor diskusních televizních pořadů. Je držitelem několika novinářských cen.

PPF
PPF je jednou z největších mezinárodních finančních a investičních skupin v regionu střední a východní Evropy. Jejím hlavním akcionářem je s 94,25 procenta Kellner, kterého různé žebříčky opakovaně uvádějí jako nejbohatšího Čecha. Šmejc vlastní pět procent, Ladislav Bartoníček půl procenta a Jean-Pascal Duvieusart čtvrt procenta.Skupina se zaměřuje hlavně na bankovnictví a pojišťovnictví, na investice typu soukromého kapitálu a na investice do nemovitostí.
Zdroj: ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám