Hlavní obsah

Policejní generál z Hradce Králové nesmí řídit, tak jezdí na kole

Právo, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Krajský policejní ředitel v Hradci Králové, sedmapadesátiletý brigádní generál Petr Přibyl, jezdí do zaměstnání desítky kilometrů na kole. A přesto, že je do cyklistiky velký fanda, nečiní tak ani kvůli tomuto svému koníčku, ani kvůli posilování zdraví. Nesmí totiž za volant.

Článek

Přibyl přesedlal na bicykl poté, kdy jej letos na jaře v Chotěvicích na Trutnovsku přistihla policejní hlídka, jak při řízení auta překročil povolenou rychlost o plných 40 kilometrů. Policejní prezident jej potrestal pokutou a zákazem řízení. Podrobnosti o sankcích ale policejní prezídium odmítá zveřejnit.

Neodradí ho ani špatné počasí

Policejní brigádní generál tak teď absolvuje na kole dvakrát denně více než třicetikilometrovou trasu mezi Hradcem Králové a svým bydlištěm Chrudimí.

„Vybírá si okresní silnice s malým provozem. Je do cyklistiky velký fanda a od cesty na kole ho neodradí ani špatné počasí,“ sdělil Právu jeden ze zaměstnanců policejního ředitelství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám