Hlavní obsah

Pospíšil zruší tendr na náramky pro vězně a vypoví smlouvu Němcově kanceláři

Praha
Aktualizováno

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) ve čtvrtek oznámil, že se rozhodl zrušit tendr na bezpečnostní náramky pro vězně, který vypsala jeho předchůdkyně Daniela Kovářová. Smlouvu vypověděl i advokátní kanceláři, v níž působí exministr Pavel Němec. Ten to označil za osobní mstu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil

Článek

Dvoumiliardovým tendrem na provozování elektronického systému domácího vězení se zabývá také Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Kvůli pochybnostem v soutěži vydal předběžné opatření, podle kterého nesmí ministerstvo zatím podepsat smlouvu s případným vítězem výběrového řízení.

Nečas: resort je třeba "odněmcovat"

Média uvedla, že v komisi, která posuzovala nabídky, zasedali lidé s vazbami na exministra Němce. Advokátní kancelář Němec, Bláha, Navrátilová také údajně přepracovala zadání zakázky na provozovatele náramků.

"To není důkaz žádného slavjanofilství, když řeknu, že se má tento resort odněmcovat," konstatoval na tiskové konferenci premiér Petr Nečas. Výběrové řízení na náramky pro domácí vězení bude vypsáno znovu.

Němec: Je to osobní pomsta Pospíšila

Rušení tendrů je podle bývalého šéfa resortu Němce osobní mstou ministra Pospíšila. Ten se prý chová zaslepeně.

Pospíšil na tiskové konferenci prezentoval také výsledky prověřování dalších zakázek, které ministerstvo v poslední době vypsalo.

Resort mimo jiné také zruší smlouvu advokátní kanceláři Jansta & Kostka, která ministerstvu radila ohledně investic. Ministerstvo rovněž opustí náměstek Jaroslav Gacka a další lidé.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám