Hlavní obsah

Moravu v noci zasáhnou silné deště

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové varují v noci ze čtvrtka na pátek před vydatnými srážkami. Přes Moravu a Slezsko bude postupovat k severovýchodu frontální vlna, která s sebou přinese intenzivní déšť. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Profimedia.cz

Při silném dešti doporučují meteorologové dostatečně snížit rychlost jízdy autem.

Článek

"V noci na pátek přejde přes východní část České republiky frontální vlna. Na Moravě by mělo spadnout i přes 50 milimetrů srážek,“ uvedl mluvčí ČHMÚ Petr Dvořák s tím, že krátkodobě může dojít vzestupu hladin některých toků. Během pátečního dopoledne by měly srážky postupně slábnout.

ČHMÚ vydal v této souvislosti výstražnou informaci pro šest krajů. Jedná se o Pardubický, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj. Výstraha se týká též kraje Vysočina.

Vzestupy očekávají meteorologové především na horním toku Moravy a Bečvy, na jejích přítocích a na tocích odvodňujících Jeseníky, v menší míře i v oblasti Českomoravské vrchoviny. Ojediněle by mohlo též k překročení prvního stupně povodňové aktivity.

Reklama

Výběr článků

Načítám