Hlavní obsah

Novým mluvčím ODS bude Tomáš Bartovský

• Aktualizováno
Novinky, jim

Styk občanských demokratů s médii bude od srpna zajišťovat 32letý Tomáš Bartovský. Ve funkci tiskového mluvčího a vedoucího mediální sekce ODS nahradí Martina Kupku, který se stal mluvčím vlády Petra Nečase (ODS).

Článek

„S grémiem ODS jsem se dohodl na spolupráci v době, kdy nás čekají senátní a komunální volby. Rád bych přispěl tomu, aby ODS dále posilovala jako moderní politická strana s otevřenou a kvalitní komunikací. Nyní ukončuji spolupráci v soukromé sféře a naplno se práci mluvčího budu věnovat od 16. srpna,“ sděluje v tiskové zprávě nový mluvčí.

Profil Toméše Bartovského
Vystudoval mediální studia na Fakultě sociálních věd UK a absolvoval studijní stáž v oboru mediální komunikace na Univerzitě v Lipsku. V průběhu studia pracoval několik let v Poslanecké sněmovně PČR jako asistent poslance ODS a následně jako konzultant pro vztahy s veřejností. Hovoří anglicky a německy, mezi jeho zájmy patří politika, rodina a rekreační sport.
Zdroj:ODS

Pro svou práci má důvěru šéfa strany. „Vystupovat v roli mluvčího politické strany není jednoduchý úkol. Věřím, že pan Bartovský velmi dobře zvládne aktivní a profesionální přístup k médiím,“ uvedl předseda ODS Nečas.

Bartovský má již své zkušenosti s rolí mluvčího, kterou již zastával na ministerstvu průmyslu a obchodu. Ve službách resortu strávil bezmála tři a půl roku, coby mluvčí zahájil činnost pod vedením tehdejšího ministra Martina Římana. Ten je nyní šéfem poradců premiéra Nečase. V resortu pak skončil v lednu tohoto roku, tedy několik měsíců před koncem funkčního období ministra Vladimíra Tošovského.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám