Hlavní obsah

John: Moroz nebude na ministerstvu zastupovat žádnou stranu

Aktualizováno

Náměstek ministra vnitra Michal Moroz nebude na úřadu reprezentovat žádnou politickou stranu. V úterý to uvedl vedl ministr vnitra Radek John (VV). VV a TOP 09 se mezi sebou v minulých dnech přely, kdo jej na post resortního náměstka nominoval.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéf VV a ministr vnitra Radek John

Článek

Vnitro uvádělo, že TOP 09, což ovšem strana popřela. Moroz vlastní bezpečnostní agenturu, podle médií figuruje i v agentuře na vymáhání dluhů a je spjat s lidmi kolem firmy ABL.

"Prohlašuji, že využívám svého práva ministra jmenovat své náměstky a od této chvíle je Michal Moroz, který kvalitně pracoval na ministerstvu za ministra Martina Peciny, mým nestranickým nominantem," napsal John v tiskovém prohlášení.

Doplnil, že Moroz před příchodem na vnitro odstoupil "ze všech exekutivních funkcí ve svých firmách, které v tuto chvíli prodává". Zažádal si prý navíc o bezpečnostní prověrku na stupeň tajné.

Bezpečnostní agenturu nového náměstka pro strategie a programové řízení podle médií spoluzakládal někdejší důstojník komunistické Státní bezpečnosti Josef Zingl. Asociace na ochranu věřitelů ČR, jejímž je Moroz prezidentem, v květnu dostala od Úřadu pro ochranu osobních údajů pokutu 20 000 korun za to, že na webu protizákonně zveřejnila osobní údaje zhruba 200 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám