Hlavní obsah

Vedra se v plné síle vrátí ve středu

Novinky, jas
Aktualizováno

Po úmorných vedrech, která v minulých dnech sužovala Českou republiku, si nyní můžeme krátce oddychnout. Ochlazení z uplynulého víkendu vydrží pouze do středy, kdy se teploty znovu začnou šplhat nad tropických 30 stupňů Celsia. Další ochlazení pak meteorologové předpovídají na nadcházející víkend.

Článek

Nejchladnějším dnem tohoto týdne je podle Dagmar Honsové ze společnosti Meteopress pondělí, kdy se rtuť teploměru dostane maximálně na 25 stupňů Celsia.

V úterý by mělo být v Čechách převážně slunečno, zatímco na Moravě a ve Slezsku bude ještě spíše oblačno a mohou se objevit i přeháňky. Ranní teploty poklesnou na 15 až 11 stupňů Celsia, přes den se dostanou na 23 až 27 stupňů.

Skoro jasnou oblohu a tropické teploty v intervalu 28 až 32 stupňů předpovídají meteorologové pro celé území ČR na středu. Teplo bude i přes noc, kdy teploty poklesnou na 17 a 13 stupňů.

Ještě tepleji by mělo být ve čtvrtek. Ten bude opět ve znamení jasné oblohy a teplot v rozmezí 31 až 35 stupňů Celsia.

V pátek by měla naše území začít od západu ovlivňovat studená fronta, která s sebou přinese i doprovodné jevy v podobě bouřek a přívalových srážek. "Zatímco na Moravě a ve Slezsku mohou být odpolední maxima ještě až 34 stupňů, v Čechách to bude do 30 stupňů," konstatovala Honsová.

O víkendu by mělo být polojasno až oblačno s teplotami kolem 25 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám