Hlavní obsah

ODS vysílá na silné pozice na ministerstvu financí Minčiče a Zajíčka

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občanští demokraté nominovali dva své lidi na posty náměstků ministra financí. Šéf resortu Miroslav Kalousek (TOP 09) zřejmě bude mít jako prvního náměstka Ladislava Minčiče, Zdeněk Zajíček by pak měl být řadovým náměstkem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdeněk Zajíček

Článek

Pro Minčiče není prostředí ministerstva financí neznámé, v resortu v minulosti již pracoval a věnoval se zde mimo jiné daňovým systémům.

„ODS vysílá v osobě Ladislava Minčiče na ministerstvo financí velmi zkušeného a erudovaného ekonoma, navíc se silnou mezinárodní zkušeností,“ uvedl k nominaci Minčiče předseda ODS a premiér Petr Nečas.

Zdeněk Zajíček působil dříve na ministerstvu spravedlnosti nebo vnitra, kde měl na starosti projekty Czech Point a datové schránky.

„Zdeněk Zajíček patří mezi nejschopnější manažery ve státní správě. Je hlavním architektem elektronizace veřejné správy v České republice. Na ministerstvu financí bude mít na starosti majetkové účasti,“ doplnil Nečas.

V médiích nedávno proběhly spekulace, že by Zajíček ve své činnosti na vnitru pokračoval, nicméně nový ministr vnitra Radek John (VV) to vyloučil s tím, že nechce mít nic společného s lidmi spojenými s působením jeho předchůdce Ivana Langera.

Kalusek se k nominacím náměstků za ODS již dříve ohrazoval, že jejich účelem není šéfa nejmocnějšího resortu kontrolovat. Podle svých slov nebude mít problém kteréhokoli náměstka vyhodit, což Nečas označil za zbytečně silná slova.

Reklama

Výběr článků

Načítám