Hlavní obsah

Bagrista zavalený v tunelu Blanka musel do nemocnice

Praha

Bagrista, kterého v noci na úterý uvěznil zával v tunelu Blanka, skončil na jednotce intenzivní péče příbramské nemocnice. Podle informací ČTK se u něj objevilo podezření na embolii.

Foto: Petr Horník, Právo

Propadlá země u budovy ministerstva kultury

Článek

Mluvčí středočeských záchranářů Tereza Janečková pouze potvrdila, že zdravotníci u Dobříše pomáhali muži s těmito problémy. "Stěžoval si na dušnost a bušení srdce," uvedla.

Dělník neměl po vyproštění ze závalu žádná viditelná poranění a sám údajně říkal, že je v pořádku. Po lékařském ošetření byl propuštěn do domácího léčení.

Tunelový komplex Blanka, který se začal stavět v roce 2007, má být součástí severozápadní části městského okruhu. Stavební práce vyjdou na 21,2 miliardy korun, technologie budou stát dalších 4,5 miliardy korun.

Báňský úřad nyní kvůli závalu zastavil další ražbu. Propadem tunelu Blanka by se měl zabývat mimo jiné sněmovní hospodářský výbor.

Embolie - je vmetení, zaklínění vmetku (embolu) v cévách vedoucí k jejich ucpání a následné nedokrevnosti příslušné části těla (mozek, plíce, končetina).Embolizací rozumíme pohyb embolu z místa, kde vznikl, do oblasti, kterou ucpe. Jako embolus může fungovat například trombus uvolněný do krevního řečiště, tuková či vzduchová bublinka, plodová voda nebo cizorodá částice v krevním řečišti.Zdroj: Wikipedie

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám