Hlavní obsah

Hlasoval jsem NE, ale objevilo se ANO, stěžuje si rozhořčený véčkař

Právo, dan

Referendum Věcí veřejných, které má rozhodnout o vstupu strany do vlády s ODS a TOP 09, zatím skončilo nezdarem. Kvůli technickým problémům strana referendum v pátek stornovala a možnost hlasovat 18 tisícům registrovaným příznivcům strany dá až v sobotu od 10 hodin dopoledne.

Článek

Zároveň posunula konec hlasování z nedělní půlnoci do pondělních 10 hodin dopoledne.

„Referenda probíhala bez problémů, ale aby toto referendum bylo co nejzabezpečenější, tak jsme to převedli na chráněné servery, a bohužel se to nepovedlo,“ uvedl poslanec VV Viktor Paggio, který má referenda na starosti.

Problém při internetovém hlasování nastal, když registrovaný příznivec VV odpověděl na dotaz, zda souhlasí se vstupem VV do koalice, negativně a objevila se mu hláška: Děkujeme, že jste hlasoval ANO.

Takovýmto způsobem hlasování by v Kambodži udrželi u moci Pol Pota do roku 2050
rozčilený příznivec VV

Na problém Právo upozornil jeden z véčkařů Jiří Poláček. „Takovýmto způsobem hlasování by v Kambodži udrželi u moci Pol Pota do roku 2050,“ rozčílil se véčkař.

Paggio ale odmítá, že by falšovali výsledky. „I když hlasoval NE a objevilo se mu ANO, tak byl jeho hlas započítán správně mezi NE,“ hájí se Paggio. Podle něj je na vině dodavatelská firma, která musí do soboty program opravit.

Podle svých slov Poláček hlasoval NE proto, že se mu nelíbí společná koalice s TOP 09. „Nechci, aby mně spřízněná strana vstoupila do ultrapravicové vlády, která nás bude čtyři roky fackovat,“ poznamenal.

Pokud se VV podaří vše opravit a referendum proběhne, bude se ho muset zúčastnit alespoň deset procent véčkařů (tedy 1 800 lidí), aby mohlo být referendum prohlášeno za platné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám