Hlavní obsah

Přichází další vlna veder, bude až 34 stupňů

Právo, Hana Škodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nastávající víkend přinese tropické dny. Teploty se vyšplhají během neděle až na 34 stupňů. Jen o stupeň méně předpovídají meteorologové na sobotu. Nebe má být navíc již od pátku téměř bez mráčku. Až v neděli se mohou opět vyskytovat bouřky.

Foto: Sokol Jan, ČTK

I diváky 45. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech sužuje velké horko.

Článek

„V následujících dnech k nám bude proudit velmi teplý vzduch ze Španělska. Nejvyšší denní teploty budou v pátek 31 stupňů, zítra až 33 a v neděli dokonce 34 stupňů,“ sdělila Právu Dagmar Honsová z Meteopressu.

Po většinu víkendu má být nejen velmi teplo, ale i slunečno. „Až v neděli se mohou v Čechách tvořit bouřky z tepla. V pondělí je lze čekat i na Moravě a ve Slezsku. Tam hrozí i krupobití a přívalové deště,“ dodala Honsová.

Ještě v úterý by mělo být až 32 stupňů. Během poloviny příštího týdne se pak mírně ochladí na 25 až 29 stupňů a přeháňky budou častější. Celý červenec ale bude podle Honsové nadprůměrně teplý.

„Do konce července si teplých a slunečných dní ještě užijeme,“ řekla. Přesto letošní začátek léta přinesl i jednu opačnou zvláštnost. Na Jizerce bylo ve čtvrtek ráno naměřeno –2,5 stupně Celsia.

V následujících dnech ale chladná rána, jaké bylo to čtvrteční, vystřídají tropické noci. Ze soboty na neděli a z neděle na pondělí by teploty neměly ani v noci klesnout pod 20 stupňů.

Teplé počasí láká k vodě, v přírodních koupalištích ale číhá nebezpečí v podobě sinic. První přírodní koupaliště už s nimi mají problémy. [celá zpráva]

Sinic je zatím podle hlavního hygienika máloVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám