Hlavní obsah

Itala v Česku zachraňovala na dálku florentská policie

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemná příhoda se stala italskému občanovi pobývajícímu nedaleko Teplic v Čechách, když v noci na středu dostal v hotelu mrtvici. Zachraňovat ho ale museli až strážníci z daleké Florencie.

Článek

Muž, který je v Česku pracovně, po záchvatu mrtvice v hotelu stačil ještě zavolat mobilem o pomoc bratrovi do Florencie. Kvůli ochrnutí mu ale už nestihl vysvětlit ani kde se nachází, ani co se mu přesně stalo.

Bratr okamžitě kontaktoval florentskou policii, ta začala hledat šéfa firmy, pro niž Ital pracuje, aby zjistila adresu českého hotelu. To se nakonec podařilo a italští policisté tak informovali hotelový personál o incidentu. Když ale od nich nedostali zpátky informace o pacientově stavu, obrátili se pro jistotu přímo na české kolegy.

Tady se ale objevil další zádrhel. Češi „byli velice ochotní, ale neuměli ani anglicky, ani francouzsky. Museli jsme proto vysvětlit situaci pomocí internetového překladatele,“ podotkl Marco Agnoletti z tiskového odboru městského úřadu ve Florencii.

Čeští policisté pak přivolali sanitku, která muže stihla nakonec včas odvézt do nemocnice, kde ho lékaři stabilizovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám