Hlavní obsah

Smlouva o D11 se odkládá, statkářka Havránková se údajně nervově zhroutila

Novinky, jim

Současná vláda v demisi se zřejmě smlouvy o prodeji pozemků pro dostavbu dálnice D11 nedočká, statkářka Ludmila Havránková údajně psychicky nevydržela tlak vládních vyjednavačů a nervově se zhroutila právě v den podpisu dohody. Podle utajených zdrojů serveru Deník.cz se její zotavení protáhne v řádu o několik týdnů.

Článek

„Farmářka se nervově zhroutila, léčba potrvá několik dalších týdnů. Ten nátlak, teror ze strany vyjednavačů na ni byl hrozný,“ cituje server utajený zdroj z blízkého okolí Havránkové. Že se léčba protáhne, pak potvrdil ještě jeden zdroj.

Vládní vyjednavači ale o ničem nevědí, jen se diví, že statkářka onemocněla právě 24. června, kdy se obě strany dohodly podepsat smlouvy. Na jejich základě měla Havránková dostat za své tři hektary pozemků jiné tři hektary a k tomu ještě 130 hektarů půdy k pronájmu. Vláda zároveň schválila Havránkovou vyvlastnit a zaplatit jí pouze cenu za pozemky. Nabídka smlouvy byla považována za vstřícné gesto, na které již následující vláda Petra Nečase (ODS) nepřistoupí.

V Praze ale nikdo neví, co se s Havránkovou stalo, podrobnosti nesděluje ani její právní zástupce Pavel Černohous s tím, že k tomu nemá oprávnění.

Havránková s vládou vyjednávala 16 let, z některých jejích vyjádření vyplývá, že kabinet pouze sleduje zájmy developerů, kterým záleží na tom, kudy povedou sjezdy z dálnice. Dokončení dálnice je podle ní až vedlejší prioritou.

Reklama

Výběr článků

Načítám