Hlavní obsah

Sobotka se stal staronovým šéfem poslanců ČSSD

Právo, Jan Rovenský
Praha

Staronovým šéfem poslanců ČSSD se při středečním setkání klubu soc. dem. stal úřadující předseda strany Bohuslav Sobotka. Ze 48 přítomných zákonodárců pro něj zvedlo ruku 39 lidí. Sobotka byl jediným kandidátem na funkci.

Foto: Milan Malíček, Právo

Úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

Ze 48 přítomných poslanců dostal Sobotka 39 hlasů, dva hlasy byly neplatné, zní oficiální výsledky hlasování. Soc. dem. má přitom ve Sněmovně celkem 56 poslanců.

Přestože Sobotka zvítězil poměrně jasnou většinou, v ČSSD se objevily hlasy, že by bylo lepší neslučovat funkci šéfa klubu a úřadujícího předsedy.

ČSSD si ve středu také zvolila i místopředsedy klubu. Stali se jimi poslanci Jeroným Tejc, Jan Hamáček, Cyril Zapletal, Jaroslav Krákora a Josef Smýkal. Sociální demokraté chtěli zvolit i místopředsedkyni, žádná žena však nedostala odpovídající počet hlasů, proto se volba bude při nejbližší příležitosti opakovat.

Klub VV povede Kočí

Středečního zasedání klubu se účastnil také bývalý lídr soc. dem. Jiří Paroubek, který usiluje o to stát se předsedou hospodářského výboru Sněmovny. Podle informací Práva se poslanci ČSSD nebavili o zařazení Paroubka ve Sněmovně.

Sobotka již poslanecký klub ČSSD vedl v minulém volebním období.

Novou šéfkou poslaneckého klubu Věcí veřejných se stala Kristýna Kočí. Ve funkci nahradila Josefa Dobeše, který míří do ministerského křesla.

Reklama

Výběr článků

Načítám