Hlavní obsah

Česko opět podusí vedra, bude až 35 stupňů

Novinky, jim

Další vlna veder opět přinese tropické teploty, které mohou v tomto týdnu lámat rekordy. Během víkendu předpokládají meteorologové, že rtuti teploměrů vystoupají až na 35 stupňů Celsia. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav.

Článek

V úterý mírně zchladila převážnou část území ČR slabá studená fronta, která přetrhla krátké období sucha a srazila teploty na příjemných 20 až 24 stupňů Celsia. Z hlediska týdenní předpovědi to však bylo spíše výjimkou.

Už v noci na středu se oblačnost protrhala a po ránu byla obloha polojasná až skoro jasná, ojedinělé mlžné opary se rychle rozplynuly. Přes den by pak mělo být spíše polojasno až oblačno, na Moravě se mohou ojediněle objevit přeháňky. Už odpoledne se začnou mračna vytrácet a noc na čtvrtek by měla být zcela jasná, během ní zavládne úplné bezvětří.

Od středy začne znovu narůstat teplota, v nejbližších dnech dosáhne na tropickou hranici 30 stupňů Celsia. V pátek se teploty vyšplhají až na 32 stupňů, o víkendu a v pondělí mohou dokonce atakovat rekordní hranice v rozmezí od 32 do 35 stupňů Celsia.

„Pro první polovinu příštího týdne očekáváme od západu přiblížení studené fronty, která by měla přinést mírné, ale nikoli dramatické ochlazení. Na frontě se budou vyskytovat také bouřky a přeháňky,“ informoval Novinky Petr Dvořák z ČHMÚ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám