Hlavní obsah

Kvůli plynu evakuováni obyvatelé Plesné

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plesná/Chebsko

Devět lidí museli hasiči evakuovat z obytného domu ve Školní ulici v Plesné na Chebsku poté, co bagrista při výkopech kvůli vodovodu a kanalizaci omylem překopl potrubí se zemním plynem, který začal unikat do okolí.

Článek

„Kvůli bezpečnosti jsme evakuovali celkem devět lidí,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal. „Jedná se o obyvatele jednoho obytného domu, který stojí naproti místu, kde plyn unikal. Technici, aby předešli riziku exploze, odpojili rovněž objekt od elektrické energie,“ uvedl starosta Plesné Miloslav Pospíšil (nez.). Nikdo nebyl při havárii zraněn.

Potrubí asi poškodil bagrista

Podle informací Práva překopl potrubí bagrista, jenž pracoval na výkopových pracích k vodovodu a kanalizaci k rodinnému domku. „Jedná se o středotlaké potrubí se zemním plynem,“ upřesnil Kasal, podle kterého se nejdříve technikovi s dýchacím přístrojem nedařilo překopnuté potrubí zaslepit a zastavit únik plynu.

„Plyn v potrubí nebylo možné zastavit kohoutem, protože v těch místech žádný není. Nakonec se podařilo únik plynu zastavit stlačením trubky pomocí hydraulického mechanismu,“ vysvětlil Kasal.

Příčiny vzniku havárie bude nyní šetřit policie. Stejně tak bude předmětem vyšetřování také rozsah škod, které byly při nehodě způsobeny. Evakuace lidí v okolí překopnutého potrubí nemusela být tak rozsáhlá, protože v nedaleko stojící školní budova byla díky letním prázdninám prázdná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám