Hlavní obsah

Bárta: ABL do tendru na náramky nepůjde, šlo o diskomunikaci s bráškou

Právo, ČTK, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Příští ministr dopravy Vít Bárta (Věci veřejné) v pátek odmítl slova svého bratra Matěje, který prohlásil, že pokud bude vypsán nový tendr na elektronické náramky pro domácí vězně, možná se do něj přihlásí i firma ABL. Tu Vít Bárta založil a dříve vedl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vít Bárta (VV)

Článek

Právě kvůli ABL a její účasti na státních zakázkách byli Vít Bárta a jeho strana při koaličních vyjednáváních kritizováni za možný střet zájmů.  O tom, že by ABL znovu figurovala v tendru na náramky, hovořil v pátek Bártův bratr a současný šéf firmy Matěj Bárta, který od svého sourozence polovinu společnosti nyní kupuje.

"Jakožto podnikatel a spoluvlastník společnosti tady žádný střet zájmů nevidím. Očekávám, že stejně jako v jiných případech, budou veřejné zakázky transparentní," sdělil iDnes Matěj Bárta. Připustil, že jde o "velmi senzitivní téma", obzvláště kvůli jeho bratrovi.

Vít Bárta ovšem v pátek večer v noci na dotaz Práva odpověděl esemeskou: „Do tendru se ABL nechystá, jde o diskomunikaci s bráškou“.

Dvoumiliardový tendr vyhlásilo ministerstvo spravedlnosti v březnu, přihlásilo se do něj pět uchazečů. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže však v červnu vydal předběžné opatření kvůli pochybnostem, zda ministerstvo postupovalo v souladu se zákonem. Dokud úřad o tendru definitivně nerozhodne, ministerstvo nesmí podepsat smlouvu s případným vítězem tendru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám