Hlavní obsah

Dimun končí, vrátil se z dovolené a je už z ČSSD unavený

• Aktualizováno
Právo, Jiří Ovčáček

Petr Dimun končí ve funkci šéfa PR a marketingu ČSSD. Rozhlasové stanici Frekvence 1 řekl, že je unavený, poslední kapkou prý byla kritika od místopředsedy soc. dem. Romana Onderky. Dimun tvrdí, že se rozhodl sám. O tom, že skončí k 1. červenci, přitom Právo informovalo jako první už ve čtvrtek.

Článek

Dimun v pátek sdělil, že se o odchodu rozhodl už po květnových volbách, ale vzal si ale ještě 14 dnů na rozmyšlenou a nyní je jeho úmysl definitivní. Právě na pátek bylo dohodnuto setkání s úřadujícím předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou.

„Poslední kapičkou bylo vyjádření pana místopředsedy Onderky, kdy začal, pro mě velmi nepochopitelně, kritizovat mojí práci, mojí pracovitost, vydávání až šesti tiskových zpráv denně,“ řekl Dimun a dodal: „Pracoval jsem pro ČSSD čtyři roky a pomohl zvednout se z preferencí, kdy prohrávala velmi výrazně na podzim 2006.“

Sobotka Dimunův odchod potvrdil. „Respektuji rozhodnutí Petra Dimuna,“ řekl v pátek Sobotka Právu. Úřadující šéf ČSSD také na dotaz Práva upřesnil, že Dimun k 1. červenci nejen končí ve funkci šéfa stranického PR, ale zcela ze služeb ČSSD odchází a pro soc. dem. tak nebude pracovat.

Místopředsedové odchod vítají

Dimunův odchod uvítal místopředseda ČSSD Milan Urban. „Myslím si, že pro změnu v Lidovém domě je to pozitivní krok,“ řekl v pátek Právu. Stejný názor zastává místopředseda strany Roman Onderka. „Je to dobré rozhodnutí ve prospěch ČSSD,“ sdělil Právu.

Místopředseda Lubomír Zaorálek se domnívá, že s Dimunovým odchodem končí v ČSSD určitá etapa. Rozumí tomu, že řada z těch, kteří se podíleli na volební kampani, si potřebuje odpočinout.

Dimun, který byl mediálním druhým já expředsedy ČSSD Jiřího Paroubka, přispíval svými prohlášeními k ukřičenému a netolerantnímu obrazu sociální demokracie. Temná mračna se nad Dimunem začala stahovat už po neúspěchu strany volbách.

První vážný signál, že o něj ČSSD nestojí, ale přišel až toto úterý, kdy poslanci soc. dem. zamítli návrh, aby se mohl účastnit jako host jednání jejich klubu. Dimuna se tento týden na svém facebooku naopak zastal Paroubek, který o něm napsal, že je jedním z mála lidí v Lidovém domě, který umí „věci“ formulovat, má prý i potřebnou erudici. [celá zpráva]

I po odchodu z funkce zůstane minimálně jedno pouto mezi soc. dem. a Dimunem. Je totiž členem strany. Dimun má také bohaté zkušenosti se zákulisním působením. Než se stal šéfem PR Lidového domu, byl neoficiálním Paroubkovým poradcem, což oba veřejně popírali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám