Hlavní obsah

Politik v Kutné Hoře navrhuje utrácet psy v útulcích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kutná Hora

Místostarosta Kutné Hory Václav Vančura přišel v novým nápadem, jak v městské kase ušetřit nějaké peníze. Nechce živit psy v útulcích. Podle něj by v zařízeních měli zůstávat tři měsíce, a pokud si je nikdo nevyzvedne, měli by se utratit.

Článek

"S plnou odpovědností říkám, že pokud by se s nimi nemělo nic dít, tak co s nimi? Když zákon neumožňuje, jako třeba na Slovensku, toho psa utratit, tak je někde chyba," řekl TV Prima místostarosta města Václav Vančura.

Návrh už přednesl na zastupitelstvu, které právě jednalo o penězích na útulek. S velkým nadšením se ale jeho slova nesetkala.

"Já jsem už věděla dávno, že tenhle názor zastává, ale nikdy jsem si nedokázala představit, že by to bylo zveřejněné, takže jsem ráda, že tohle vyšlo najevo," řekla televizi vedoucí útulku Renata Valentová.

Vančura je přitom povoláním veterinář. Podle zákona navíc nejde psa zabít jen tak. Přesně vypočítává důvody, kdy lze zvíře zabít. To, že péče o něj stojí peníze, mezi nimi není.

Reklama

Výběr článků

Načítám