Hlavní obsah

Věci veřejné vyrazily do Sněmovny tramvají, držely se ODS

– Praha • Aktualizováno

Poslanci Věcí veřejných na svoje první oficiální setkání klubu vyrazili v úterý ráno ze své smíchovské centrály tramvají, v níž si přítomní zákonodárci označili lístek. Menší poprask však způsobila předvolební hesla ODS na držácích pro cestující. Předseda strany Radek John se sice jednoho z nich chytil, pak ale se smíchem ucukl.

Článek

John se nejdřív držáku chytil bez rozmyslu, ale po chvíli ho na heslo ODS "Když to drncá, stojíme při vás. Výsledky místo slibů" upozornil exhejtman libereckého kraje za občanské demokraty a nynější poslanec VV Petr Skokan.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda VV Radek John se spolu s kolegy vydal do Sněmovny tramvají

„Nemáte něco na přelepení toho hesla? Toho se přeci nemůžu držet!“ prohlásil John k všeobecnému veselí ostatních straníků. Po chvíli se však ODS opět chytil.

Foto: Petr Horník, Právo

John na zastávce vyzval poslance z ostatních stran, aby také platili za přepravu hromadnou dopravou, ačkoli ji mají zákonodárci ze zákona zadarmo.

„VV nevyužijí tohoto nesmyslu a nikdo z našich poslanců nepojede bez jízdenky. Nechceme, aby soukromým podnikatelům seděl na místě poslanec VV, aniž by platil. A jestli se to stane, tak bude vyloučen,“ prohlásil John.

Ne všichni jeli MHD

Podle Johna ne všichni poslanci budou jezdit tramvají - například místopředsedkyně VV Kateřina Klasnová a její partner, vyjednávač Vít Bárta, budou do Sněmovny chodit pěšky, jelikož bydlí na nedalekém Klárově. Celý dojem z úterní akce trochu překazil poslanec Skokan, který se do smíchovské centrály VV nechal přivézt na zadním sedadle malého červeného nissanu.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Skokan se na cestu do Sněmovny nechal přivést vozem.

Ze čtyřiadvaceti poslanců VV ranní jízdu tramvají absolvovalo 17 lidí, například místopředsedkyně strany Lenka Andrýsová, poslanci Viktor Paggio, Jiří Štětina, Michal Babák. Do tramvaje naopak nenastoupili předseda poslaneckého klubu Josef Dobeš a poslanec Jaroslav Škárka; oba se podle mluvčí VV Petry Hrušové účastnili zasedání zastupitelstva na Praze 1.

Škárka raději vozem

„Škárka bude jezdit tramvají, to zařídím,“ ujistil přítomné novináře John. Právě Škárka se netají tím, že před špinavou MHD v Praze dává přednost jízdě autem.

Foto: Petr Horník, Právo

Novopečení poslanci VV v čele s předsedou Radkem Johnem a Petrem Skokanem

"Do tramvaje nastoupím opravdu jenom tehdy, když není zbytí, protože špinavé sedačky, upatlaná madla, ukrajinští dělníci ve špinavých montérkách, kteří se na mě lepí ze všech stran, a smradlaví a spící bezdomovci nejsou pro mě lákadla ve prospěch městské dopravy," napsal dříve Škárka s tím, že raději přetrpí ucpané silnice a jezdí po městě autem.

Anketa

Jak hodnotíte tramvajovou akci Věcí veřejných?
Je to správný krok, jdou příkladem ostatním
16,3 %
Je to jen reklamní tah
83,7 %
Celkem hlasovalo 8815 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám