Hlavní obsah

Do politiky míří další sportovci, cyklista si to rozdá s fotbalistou o Senát

Právo, Miroslav Homola
Brno

Další sportovci mají našlápnuto do politiky, a to konkrétně na jižní Moravě. Jejich cílem je Senát. Pětačtyřicetiletého bývalého cyklistického reprezentanta a dnešního viceprezidenta Českého svazu cyklistiky Jozefa Regece schválila pro kandidaturu obvodní konference ČSSD v Blansku. Ve volbách mu bude vážným protihráčem známý brněnský fotbalista Karel Jarůšek, kterého nominovala do senátních voleb ODS.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Jozef Regec je víceprezidentem Českého svazu cyklistiky, trenérem mládeže a nově i kandidátem do Senátu.

Článek

„Sport je stejně jako politika boj. Člověk se musí umět rovněž orientovat a občas mít pořádně ostré lokty,“ uvádí Regec, který má na kontě své sportovní kariéry jak vítězství v jedné z etap cyklistického Závodu míru, tak účast na mistrovství světa i olympijských hrách.

O tom, jaká politika je a co ho čeká, se už Regec opakovaně informoval u svých kamarádů z řad sportovců, kteří už v politice jsou. Rádcem mu je například bývalý reprezentant ve skocích na lyžích Pavel Ploc, dnes poslanec za ČSSD.

Regec si podle svých slov dává za hlavní cíl vyvolání rozsáhlejší diskuse na téma systematické podpory sportu státem a za vzor si v této oblasti bere britské ostrovy.

Cyklistika versus fotbal

„Karla Jarůška považuji ve volební kampani za velmi zdatného soupeře. I když má tradičně v Brně cyklistika velmi dobrý zvuk a podporu, fotbal je na tom zřejmě ještě lépe a i to může rozhodovat v počtu hlasů,“ řekl k duelu „kopané a cyklistiky“ Regec, který je po Michalu Hrazdírovi, který již obléká delší dobu dres KDU-ČSL, dalším z vrcholových cyklistů v politickém světě jižní Moravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám