Hlavní obsah

Klaus omilostnil deset lidí

• Aktualizováno
Novinky, jas

Prezident Václav Klaus udělil dalších deset milostí. Stejně jako v minulosti jej k tomu nejčastěji vedly humanitární důvody. Mezi omilostněnými je i dvojice cizích státních příslušníků a dvě ženy. V pondělí o tom informoval mluvčí hlavy státu Radim Ochvat.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

Dvěma mužům například prezident prominul zbytek trestu zákazu řízení motorových vozidel. Jeden z omilostněných je v důsledku nehody, kterou způsobil, upoután na invalidní vozík a doprava hromadnými prostředky je pro něj  i s ohledem na špatnou obslužnost v místě bydliště velmi obtížná.

Jedné ze dvou omilostněných žen prezident zmírnil nevykonaný zbytek trestu odnětí svobody na trest obecně prospěšných prací. Dotyčná byla odsouzena za drobnou krádež, větší část trestu si již odpykala a navíc pečuje o desetiměsíčního syna.

Stejně se prezident zachoval i v případě muže, který byl odsouzen za majetkovou trestnou činnost. "Přihlédl k tomu, že skutku se dopustil ve věku blízkém mladistvých a k tomu, že škoda byla způsobená na majetku jeho rodičů. Žádost o milost podal otec, který potvrdil, že syn již žije řádným životem," konstatoval Hrad v tiskové zprávě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám