Hlavní obsah

Němcová bude místo Vodrážky vyjednávat o vládě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Miroslava Němcová nahradí mezi hlavními vyjednavači ODS o budoucí vládě Davida Vodrážku. Rozhodl o tom v neděli večer nově zvolený výkonný výbor strany. Prvního jednání by se měla účastnit už v pondělí ráno.

Foto: Petr Horník, Právo

Dojatá Miroslava Němcová po vyhlášení výsledků volby. Nyní bude i členkou vyjednávacího týmu o vládě.

Článek

"Výkonná rada musela reagovat na výsledky kongresu z hlediska složení vyjednávacího týmu," vysvětlil předseda občanských demokratů Petr Nečas. Němcová Vodrážku v neděli překvapivě nahradila v pozici první místopředsedkyně ODS. [celá zpráva]

Vyjednávací tým ODS kromě Němcové tvoří právě Nečas a také šéf poslaneckého klubu strany Petr Tluchoř.

Sama se vyjádřila v tom smyslu, že příliš nestojí o místo ve vládě, raději by byla ve vedení Sněmovny. V minulém volebním období zastávala post místopředsedkyně dolní komory. Po odchodu Miloslava Vlčka ji řídila.

Právě obsazení křesel ve Sněmovně by mělo být hlavním tématem jednání zástupců ODS, TOP 09 a VV v pondělí ráno. Na předsedu bude zřejmě navržen někdo z řad koalice. Stranám se nelíbí Lubomír Zaorálek, kterého navrhla ČSSD.

Sněmovna v novém složení poprvé zasedne v úterý odpoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám