Hlavní obsah

Nečas má předsednickou nominaci z dalších krajů

Právo, Novinky, trj, pok, mp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sněm pražské ODS nominoval ve čtvrtek na předsedu strany dosavadního lídra Petra Nečase. Za prvního místopředsedu chtějí Davida Vodrážku. Stejná nominace přišla i z jihu Čech, Moravskoslezského a Karlovarského kraje.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Petr Nečas

Článek

V hlavním městě navrhli do řadových místopředsednických postů Pavla Blažka, Pavla Drobila, Martina Kubu a Milana Cabrnocha. Neprošla nominace Alexandra Vondry a Miroslavy Němcové.

Také regionální sněm ODS v Olomouckém kraji nominoval na předsedu strany Nečase. Na prvního místopředsedu krajští delegáti nikoho nenavrhli.

Karlovarský sněm navrhl Nečase na předsedu a Vodrážku na místopředsedu. „Volba dalších místopředsedů je na našich delegátech, doporučili jsme jim, aby se řídili doporučením Petra Nečase, které lidi chce ve vedení,“ uvedl pro Právo šéf ODS v Karlovarském kraji Jan Bureš.

Podobně vypadá i nominace jihočeské ODS. Uspěl Nečas a Vodrážka. Na post jednoho z místopředsedů navrhne předsedu svého regionálního sdružení a 1. náměstka jihočeského hejtmana Kubu. Po skončení čtvrtečního regionálního sněmu občanských demokratů v Českých Budějovicích to Právu potvrdil regionální manažer Jihočeské ODS Jan Pešek.

Reklama

Výběr článků

Načítám